Στην περιοχή της Κεφάλας, στα ανατολικά του Ν. Χανίων, με έντονες τις μνήμες των παιδικών του χρόνων από το αλώνισμα και το θέρισμα των δημητριακών και ψυχανθών, αποφάσισε να δημιουργήσει ο Ανδρέας Ντουράκης τις υποδομές για ένα Οινοποιείο.
Ήταν άνοιξη του ‘88, όταν γεμάτος γνώσεις στην οινική παραγωγή από τις σπουδές στη Γερμανία αλλά και εμπειρία δουλεύοντας σε οινοποιεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, άνοιξε τις πόρτες του πρώτου οινοποιείου που βρίσκεται σήμερα μέσα στο χωριό του Αλίκαμπου.
Λίγα χρόνια αργότερα, θα μεταφερθεί στη σημερινή του θέση, σε ένα χώρο που εμπνεύστηκε και υλοποίησε με μεράκι και κόπο. Αφενός το φυσικός κάλλος της ευρύτερης περιοχής του Αλίκαμπου, μαζί με το βραχώδες έδαφος, που προσφέρει φυσικά κελάρια για την αποθήκευση και παλαίωση των κρασιών, αφετέρου δε το μοναδικό μικροκλίμα των Λευκών Ορέων, υπήρξαν εκτός των άλλων καταλυτικοί παράγοντες για την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας για τη δημιουργία του οινοποιείου και τη φύτευση των αμπελιών.